Verduurzamen van hout door goede verf te gebruiken is een van de belangrijke functies van een regelmatige verfbeurt. Een professionele schilder weet precies welke voorbehandeling je houtwerk nodig heeft, en gebruikt verf van hoge kwaliteit. Die is elastisch, en beschermt het hout tegen allerlei schadelijke invloeden. Een verfbeurt is dus niet alleen nodig om ervoor te zorgen dat je huis er van binnen en van buiten goed uitziet, maar ook om te garanderen dat het houtwerk niet aangetast wordt en om de muren en voegen in goede staat te houden. Meer weten? Lees dan verder.

Een professionele schilder weet alles van verf. Door zijn opleiding, maar ook door zijn ervaring en expertise, weet hij precies hoe hij hout en andere materialen het beste kan verven. Dat is belangrijk, want de juiste verf en de juiste techniek zorgen ervoor dat de verflaag goed op het hout zit, en bovendien zo lang mogelijk meegaat. Zeker voor het buitenwerk is dat van groot belang. Raamkozijnen en ander houtwerk dat is blootgesteld aan vocht, wind en regen kun je dan ook het beste door een professionele schilder laten doen.

Verf beschermt het hout

Zeker als je een wat oudere woning hebt, is het verstandig om regelmatig te laten verven. De kans is namelijk groot dat er veel hout verwerkt is in de deuren en kozijnen van je woning. Hout is een prima materiaal, maar het is wel gevoelig voor de elementen. Kou, wind, regen en ook zaken als houtworm kunnen het houtwerk flink aantasten. In het ergste geval kan het gaan rotten, en moet het hout geheel vervangen worden. Om dat te voorkomen is een regelmatige verfbeurt nodig. Moderne verf biedt een prima beschermlaag tegen slijtage. Die investering is dan ook zeker de moeite waard, als je wil dat het houtwerk lang meegaat.

Een professionele schilder nodig?

Als je wil dat je deuren, kozijnen en ander houtwerk binnen en buiten zo lang mogelijk meegaan, kun je het beste een professionele schilder in de arm nemen. Die heeft de ervaring en de kennis om te zorgen dat het hout zo lang mogelijk in goede staat blijft. Duurzaam omgaan met je woning is uiteindelijk ook beter voor je portemonnee. Ontstaan er blaasjes in de verf, of zie je dat er verf afbladdert? Zeker als dat buiten het geval is, kun je maar beter een schilder inhuren.

©2020 Kwaliteitschilders-Nederland | Schilders

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?