Een vakkundige buiten/winter schilder inschakelen

Een buiten/winter schilder gaat in de winter buiten aan de slag. Net zoals binnen schilderen is ook buiten schilderen ’s winters een stuk goedkoper. Ondanks de koude temperaturen kan een schilder in de winter prima buiten aan de slag. Als de omstandigheden goed zijn, en zolang de temperaturen niet al te laag worden, kun je ook in hartje winter het buitenwerk van je huis laten verfrissen.

Je leest vaak dat je het schilderen van buitenwerk beter in de zomer kan laten doen. Eigenlijk is dat helemaal niet waar. Zolang het weer het enigszins toelaat, is een winterschilder veel goedkoper. Juist omdat mensen er met mooi weer sneller voor kiezen een schilder in te huren, zitten professionele schilders in de winter te springen om een goede opdracht. Ook buiten schilderen hoort gewoon tot de mogelijkheden. Het weer moet daarbij wel een beetje mee zitten. Zolang de temperatuur boven nul is, de luchtvochtigheid niet te hoog is, en de weersomstandigheden het toelaten, kan een buiten/winter schilder gewoon aan de slag.

Houd je woning in goede conditie

Voorkomen is beter dan genezen: dat oude gezegde geldt ook voor buitenwerk. Wij raden dan ook aan dat je een keer in de vijf jaar de buitenkant van de woning laat schilderen. Een goede schilder zorgt er niet alleen voor dat je huis er mooi uitziet, maar ook dat slijtage beperkt wordt en dat schade wordt hersteld.  Door op tijd te laten verven houd je het houtwerk en de vensterbanken in goede conditie. Met speciale winterverf en slimme technieken voor het afdekken van werk, gaat een winterschilder ook in de donkere en koude maanden bij je aan de slag.

Bespaar kosten

De belangrijkste factor bij het inschakelen van een professionele schilder is natuurlijk hoeveel het kost. Zijn de prijzen te hoog, dan kies je er liever voor om het nog een jaartje uit te stellen – of misschien om het zelf te doen. Met een buitenschilder die ’s winters werkt, zit je qua prijs het beste. De prijzen verschillen natuurlijk per klus, maar de lage tarieven maken dat het de beste tijd is om de buitenkant van het huis weer eens goed onder handen te laten nemen.

©2020 Kwaliteitschilders-Nederland | Schilders

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?