Kleur op maat

Ben je van plan schilderwerk te laten verrichten? Dan is het verstandig om de hulp van een professionele schilder in te schakelen. Die kan met je meedenken over de woning en over het effect dat je wil bereiken. Dat leidt vaak tot verrassende voorstellen en ideeën waar je zelf niet zo snel op zou komen – maar heeft vaak een onverwacht resultaat, die je huis van binnen en van buiten een fijne, ruime sfeer kunnen geven. Lees hier meer over de mogelijkheden, en over de voordelen van Kwaliteitschilders Nederland.

Wanneer je overweegt om opnieuw te gaan schilderen, ben je misschien niet meteen bezig met het uitzoeken van de juiste kleuren. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor het standaard gebroken wit voor in huis, of letten meer op de prijs van een blik verf dan op de juiste kleur. Maar iedere keer dat je gaat verven – hoe klein de klus ook is – is juist een kans om iets toe te voegen aan je interieur. Een vakman kan je daar prima bij assisteren.

Kleurkeuze is van groot belang in een woning. De kleur van het plafond, van de muren, van kozijnen en van houtwerk zijn enorm bepalend voor de sfeer en de beleving van de ruimte. Zelfs met een paar kleine details kun je al veel verschillen creëren en de leefruimte of werkruimte een heel andere uitstraling geven. Pasteltinten of vrolijke kleuren kunnen de gewenste variatie geven die nodig is om een gezellige sfeer in de hand te werken; lichte kleuren geven een ruimtelijk gevoel in de kleinste kamer; voor in de werkkamer is een rustige witkleur een manier om de concentratie optimaal te houden.

Maar de keuze voor kleuren is ook van belang voor de duurzaamheid van de schilderbeurt. Op muren die veel direct zonlicht te verduren krijgen, zal de kleur van de verf sneller vervagen. Buiten, bijvoorbeeld op een zonnig terras, is de keuze voor lichte dan wel donkere kleuren ook van invloed op de temperatuur en de hoeveelheid licht die opgenomen of juist afgeketst wordt. Al die elementen worden in een kleuradvies meegenomen: een schilder zal kiezen voor de juiste materialen en kleuren.

Kleuradvies van een ervaren vakman

Ga je in je eentje aan de slag, dan kan het lastig zijn om de juiste kleuren te vinden. Het inschatten van de geschikte kleuren is toch iets waar je oog voor moet hebben: hoe kom je er achter wat wel werkt en wat niet? En heb je een idee – hoe voer je dat dan op overtuigende wijze uit? Er is een overweldigende hoeveelheid keuze aan kleuren en verfsoorten – die natuurlijk allemaal weer anders uitpakken en anders reageren op verschillende ondergronden, afhankelijk van de behandeling die je kiest. Vandaar dat een eenvoudige keuze voor gebroken wit voor de hand ligt, en dat de kans op een resultaat waar je niet zo heel blij mee bent toeneemt, als je kiest voor een meer avontuurlijke optie. Het inschakelen van een schilder om advies uit te brengen is dan ook zo gek nog niet.

Welke sfeer heb je in gedachten, en hoe benader je die het best in de praktijk? Welke potentie heeft een ruimte en welke kleuren en welke materialen kun je het best gebruiken? Daar heeft een professionele binnen- of buitenschilder heel veel verstand van. Dankzij zijn opleiding, maar ook door vele jaren ervaring met het schilderen van woningen en het gebruik van materialen, kan hij je precies vertellen wat het effect van bepaalde keuzes is, en hoe je de sfeer kunt bereiken die jij voor ogen hebt.

Ga je opnieuw schilderen, en heb je behoefte aan een kleuradvies op maat? Bij Kwaliteitschilders Nederland zorgen we ervoor dat jij een goed kleuradvies krijgt. Dat gaat veel verder dan een gezellig praatje over welke kleur jij leuk zou vinden in of buiten het huis. Onze professionele schilders luisteren goed naar jouw wensen en eisen rondom kleur en sfeer en kijken naar de binnen- of buitenkant van de woning of het pand. Er wordt gekeken naar de lichtval in het pand, op basis waarvan donkere of lichtere tinten kunnen worden aangebracht. Op basis van hun ervaring en kennis brengen ze een vakkundig verftechnisch advies uit rondom kleur en gespecificeerd materiaalgebruik.

Gaat het om buitenwerk? Ook dan is een kleuradvies van groot belang. Hier is namelijk niet alleen van belang wat jij mooi vindt, maar ook wat er is toegestaan of zelfs verplicht wordt voor jouw pand. Voor het buitenwerk is het kleurgebruik vaak gebonden aan regels en afspraken in de straat of in de wijk, waardoor een bepaalde eenheid uitgestraald wordt. Ook als je in een monumentaal pand woont, zijn er voorschriften voor wat er qua kleurgebruik mogelijk is en toegestaan wordt. Bij het uitbrengen van een kleuradvies gaan wij bij de gemeente na wat de afspraken precies zijn, zodat ons advies daarmee in overeenstemming is. Zo kom je niet voor onwelkome verrassingen te staan nadat het schilderwerk uitgevoerd is.

Een kleuradvies aanvragen bij Kwaliteitschilders Nederland

Wie op zoek is naar een kleuradvies van een professionele schilder, zal er al snel achter komen dat er op internet een hoop schilders klaar staan met raad en daad. Waarin kan Kwaliteitschilders Nederland zich op dit gebied onderscheiden? En waarom kun je het best bij ons terecht als je vragen hebt rondom het gebruik van materialen en kleuren?

Het grote voordeel van Kwaliteitschilders Nederland is dat wij een landelijk netwerk van wel 80 binnen- en buitenschilders hebben. Schilders die bij ons aansluiten, hebben een goede opleiding en veel ervaring met schilderwerk. Door middel van trainingen worden ze op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van technieken, materialen en verf. Ook wordt er onderling veel kennis uitgewisseld tussen onze schilders, waardoor ze uitstekend op de hoogte zijn van de laatste trends.

Waar je ook woont, er is altijd wel een van onze schilders in de buurt die klaarstaat om je een professioneel kleuradvies te geven. In een persoonlijk gesprek bij jou thuis kan de schilder met aandacht luisteren naar je verhaal, en je advies geven over de manier waarop bepaalde ideeën uitgevoerd kunnen worden. Zijn kennis en ervaring zorgen er ook voor dat het advies niet alleen passend, maar ook realistisch is: in het gesprek is er alle kans om te vragen naar de mogelijkheden en ook naar de prijzen van verschillende oplossingen.

Niet zelden kan een gesprek met een professionele schilder je op verrassende, andere ideeën brengen wat betreft het interieur of exterieur van je woning. Wie zich niet beroepsmatig bezighoudt met nadenken over het effect van kleur, heeft simpelweg geen weet van alle opties. Een kleuradvies van een van onze schilders is dan ook onmisbaar als je het meeste uit de ruimte wil halen. Goed gebruik van kleur kan de sfeer en ruimtebeleving enorm verbeteren – meer dan je waarschijnlijk voor mogelijk houdt.

©2020 Kwaliteitschilders-Nederland | Schilders

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?