Buiten schilderen

Ben je op zoek naar een betrouwbare buitenschilder, die zelfs de grootste klus zonder moeite netjes uitvoert? Dan ben je bij Kwaliteitschilders Nederland aan het juiste adres. Wij hebben een groot landelijk netwerk schilders, waardoor er altijd een goede buitenschilder bij jou in de buurt klaarstaat om een klus aan te nemen. Wil je meer weten over buitenschilderwerk, over de kosten, en over de onze voordelen? Of wil je een offerte aanvragen of laten vergelijken? Lees dan verder.

Je woning is je kostbaarste bezit. Dat wil je dan ook in goede conditie houden – zowel van binnen als van buiten. Met goed schilderwerk draag je daar flink aan bij. Dat is namelijk niet alleen belangrijk voor hoe je huis eruitziet, maar ook om het metselwerk, de kozijnen en het houtwerk te beschermen.

Een buitenschilder is gemiddeld genomen eens in de vijf jaar nodig – een beetje afhankelijk van de kant van het huis die onder handen genomen gaat worden, en de mate van slijtage waar de muur of het hout mee te maken heeft gehad.

Als je met het oog ziet dat het schilderwerk niet meer in orde is, bijvoorbeeld als er blaasjes of scheurtjes zijn ontstaan op de vensterbanken of als het verfwerk aan het afbladderen is, dan is het onmiddellijk tijd om een professionele buitenschilder in te schakelen. Je loopt op dat moment veel risico dat de elementen je woning aan gaan tasten. Wind, regen, kou en hitte hebben vrij spel op het moment dat de verf niet goed bedekt, dus wachten is geen optie.

Een professionele buitenschilder kijkt naar het materiaal van de ondergrond, de ligging van het huis en de mate van slijtage. Op basis daarvan maakt hij een keuze uit de juiste materialen. Een groot gedeelte van de aandacht en tijd gaat zitten in het werk dat voorafgaat aan het verven: het behandelen van het onderliggende materiaal en het aanbrengen van de grondlaag. Op die manier worden beschadigingen onzichtbaar gemaakt en eventuele schade hersteld. Zo blijft de buitenste verflaag het langst goed, en heb je ook het langst profijt van de mooie gevels, muren en kozijnen.

Kies je voor een buitenschilder?

Als het op schilderen van het huis aankomt, zijn mensen vaak voornemens om zelf aan de slag te gaan. Zeker als het om kleine klusjes gaat, nemen ze graag een kwast in de hand. Maar of je nu binnen of buiten aan de slag gaat: vaak loont het om een vakman in de hand te nemen. Schilderen is nu eenmaal echt een vak, en de keuze voor verf en materialen en beheersing van technieken zorgt ervoor dat de binnen- of buitenschilder een resultaat kan behalen dat je zelf niet kunt benaderen.

Een professionele schilder heeft een vak geleerd. Hij weet snel en zorgvuldig te werken, waarbij er een minimum aan overlast en rommel ontstaat. Als het specifiek aankomt op buiten schilderen, werkt hij soepel met een hoogwerker en heeft hij zicht op zwakke punten en oplossingen voor problemen, waar je zelf misschien niet zo snel aan denkt. Hij weet hoe verschillende materialen behandeld moeten worden, welke verf het beste is en het langst meegaat, en hoe je die zo aanbrengt dat het verfwerk lang meegaat. Omdat voor een vakman een ander btw-tarief geldt dan voor particulieren, betaalt hij minder geld voor kwaliteitsspullen.

Maar strak vakmanschap is niet de enige reden om een buitenschilder in de hand te nemen. Dankzij de jarenlange ervaring en kennis kan een buitenschilder ook goed meedenken en adviseren over kleuren en manieren om de buitengevel of de tuin opnieuw kleur te geven. Als je niet helemaal precies weet wat je wil, is dat een groot voordeel. Ook heb je bij het werk van een buitenschilder garantie, mocht er iets misgaan. Dat loop je mis als je zelf aan de slag gaat.

Het kostenplaatje

De belangrijkste afweging voor het inhuren van een professionele buitenschilder is natuurlijk het kostenplaatje. Wat kost het om een vakman in te schakelen, en bijvoorbeeld niet zelf aan de slag te gaan? En wat is een normale prijs voor een klus?

Als het gaat om buitenwerk, is de klus vaak te groot om zelf aan te pakken. Een tuinmuur witten is te overzien: zoiets doe je graag in je vrije tijd. Maar wie niet vaak schildert, duizelt het waarschijnlijk al bij het idee van een hoogwerker. Welke verf is de juiste? Welke materialen moet je gebruiken om de ondergrond op de juiste manier te behandelen? En hoe zorg je ervoor dat je genoeg tijd hebt om de klus af te maken, zonder dat het slecht weer wordt of er andere dingen tussenkomen? De conclusie is dan ook dat het voor buitenwerk over het algemeen verstandig is om een professional in te schakelen.

De prijzen die buitenschilders rekenen lopen sterk uiteen. Op internet is er allerlei informatie te vinden, maar in werkelijkheid is de prijs geheel afhankelijk van de omvang van de klus en de moeilijkheidsgraad ervan. In de regel wordt er voor kleine klusjes vaak gewerkt met een vast tarief per vierkante meter, terwijl er voor grote en lastige klussen een uurtarief wordt afgesproken.

Twee dingen zijn wel belangrijk om je te realiseren, voor je besluit een schilder aan het werk te zetten. Ten eerste is het altijd beter om een schilder te kiezen die bij je in de buurt zit. Op die manier bespaar je op voorrij- en transportkosten, en is de schilder ook vaak flexibeler met het maken van afspraken – belangrijk bij buitenwerk.

Ten tweede is het werk buiten altijd gebonden aan het seizoen. Afhankelijk daarvan kunnen de kosten ook verschillen. Zo werken veel buitenschilders in de winter als ‘winterschilder’ binnen voor een lager tarief. Voor het schilderen buiten geldt dat dit buiten de zomermaanden om niet mogelijk is: dan is het te koud om buiten te werken, waardoor de verf onder andere niet goed kan drogen. Er is dan ook een duidelijk prijspiek in de zomermaanden. Ben je op zoek naar een goedkope buitenschilder, dan is het verstandig om rekening te houden met het moment waarop je de klus wil laten uitvoeren. Kwaliteitschilders Nederland adviseert je graag over de beste manier om de klus aan te pakken, en de kosten toch zo laag mogelijk te houden.

Kies voor Kwaliteitschilders Nederland

Er zijn ontzettend veel schilders te vinden. Een korte zoektocht op internet, en je hebt meteen meerdere kandidaten die staan te popelen om jouw huis of tuin onder handen te nemen. Waarin onderscheidt Kwaliteitschilders Nederland zich van de rest? En wat zijn de voordelen als je met ons in zee gaat?

Het belangrijkste voordeel is dat wij een landelijk netwerk van meer dan tachtig binnen- en buitenschilders hebben, die met zorg zijn uitgezocht op hun vakmanschap en betrouwbaarheid. Dat scheelt jou als klant veel kopzorgen, want het is zo makkelijk nog niet om een geschikte schilder te vinden.

Op zoek naar een geschikte schilder zie je vaak al snel door de bomen het bos niet meer, en omdat alle schilders werken met andere tarieven en vaak onduidelijke offertes uitbrengen, is het vergelijken van verschillende buitenschilders een lastige taak. Bij ons weet je zeker dat je een scherp aanbod krijgt van een vakman, die de juiste spullen en technieken gebruikt om het verfwerk weer helemaal in goede conditie te krijgen.

Dankzij ons landelijke netwerk hebben we altijd een schilder klaarstaan bij jou in de buurt. Dat is makkelijk, scheelt kosten en maakt het communiceren soepel.

©2020 Kwaliteitschilders-Nederland | Schilders

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?