Binnen schilderen

Ben jij op zoek naar een betrouwbare en precieze binnenschilder, om de muren bij jou thuis weer een nieuw likje verf te geven? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een overwogen keuze te maken. Wat komt er allemaal kijken bij binnen schilderen? Wat zijn de voor- en nadelen van zelf schilderen, en wanneer kun je beter een professional laten komen? Dat lees je hier.

In huis heb je natuurlijk het liefst dat alles er strak uitziet. En hoewel je er misschien niet altijd evenveel op let, is het schilderwerk binnen een van de belangrijkste factoren in de uitstraling van je woning. Een slordig hoekje, een afwijkende kleur of een vlek op de muur na lekkage: dit soort zaken trekken de aandacht en blijven storen. Door de boel op tijd opnieuw te schilderen voorkom je een rommelige sfeer in huis.

Binnen schilderen is bovendien ook een goede kans om de uitstraling van je woning onder handen te nemen. Zeker als je op dit moment alleen strakke witte muren hebt, kan het een kans zijn om eens iets anders uit te proberen, en op die manier wat meer sfeer en persoonlijkheid in je woning te brengen. Een muur in een andere kleur of patroon, of een subtiele kleurhint in het houtwerk: het is een makkelijke en snelle manier om een groot verschil te maken in huis.

Maar binnen schilderen is niet alléén een kwestie van sfeer en uitstraling: het is ook noodzakelijk om je huis in goede conditie te houden. Als de verf van muren of het plafond afbladdert, bijvoorbeeld na lekkage, kan de vochtplek worden behandeld tijdens de verfbeurt. Ook voor houtwerk en kozijnen, trappen en deuren geldt dat een regelmatige verfbeurt bijdraagt aan het onderhoud: goede verf beschermt tegen slijtage, maar bijvoorbeeld ook tegen rot.

Waarom een binnenschilder?

Als je hebt besloten dat er binnen geschilderd moet gaan worden, zit je met een keuze: ga je het zelf doen, of huur je een professionele schilder in? Er zijn verschillende factoren die je in overweging moet nemen bij dat besluit.

Allereerst speelt natuurlijk de grootte van de klus. De meeste mensen zullen bij het maken van die afweging vooral kijken naar de grootte van de klus: een enkele muur schilderen doen ze zelf, een grote verfklus is voor de binnenschilder. Ze vergeten daarbij, dat er voor een minder intensieve klus ook door de professionele schilder veel minder gerekend wordt. Het is dus niet zo dat het bij een kleine klus altijd loont om zelf aan het werk te gaan.

Het is dan ook eigenlijk verstandiger om te letten op andere factoren. Een belangrijk punt om op te letten is de moeilijkheidsgraad van de klus. Gaat het om het overwitten van een enkel muurtje waar een kast tegenaan komt? Of wil je lekkage of vlekken weg laten werken in de woonkamer? Sommige dingen kun je prima zelf, terwijl je voor andere, lastigere klussen liever een professional inhuurt. Door in te schatten hoe lastig de schilderklus is, kun je al een betere overweging maken of je een vakschilder nodig hebt of niet.

Naast de prijsoverweging zijn er overigens nog veel andere redenen om een professionele binnenschilder in de hand te nemen. Zo weet een ervaren schilder precies welke verf en materialen hij moet gebruiken voor een goed resultaat. De ene muur is de andere niet, en een trap vraagt weer om een andere behandeling dan een houten kozijn. Door zijn kennis van zaken wordt het resultaat vaak mooier dan als je zelf aan de slag gaat, en gaat het verfwerk langer mee voordat er opnieuw geverfd hoeft te worden.

Ook niet onbelangrijk: een binnenschilder weet alles van verf en interieur, en kan je heel goed adviseren. Over het gebruik van verschillende materialen bijvoorbeeld, maar ook over kleurgebruik of over nieuwe oplossingen. Dankzij een professionele schilder kom je soms op ideeën waar je zelf misschien niet direct aan had gedacht – en juist dat kan je woning erg ten goede komen. Ben je van plan de inrichting te veranderen, dan ligt het voor de hand om iemand in de hand te nemen.

En gebeurt er iets geks, of ben je niet tevreden? Bij een binnenschilder heb je altijd garantie op het schilderwerk dat er is geleverd.  Dat zijn allemaal voordelen die je niet hebt, als je zelf aan de slag gaat in huis.

Kosten en baten

Een van de belangrijkste aspecten van het schilderen in huis is het kostenplaatje. Wat kost het eigenlijk om een professionele binnenschilder aan de slag te laten gaan van Kwaliteitschilders Nederland? En hoeveel scheelt het bijvoorbeeld met als je de klus zelf wil uitvoeren?

De kosten van een binnenschilder bestaan in feite uit twee onderdelen: de materialen en de arbeidskosten. Wat materialen betreft is een schilder vaak “goedkoper”, omdat er een ander btw-tarief geldt dan als je zelf verf koopt in de winkel. Dat betekent dat hij goedkoper kan werken, of dat hij een betere kwaliteit verf kan gebruiken voor dezelfde prijs.

De kosten voor het schilderen worden per klus bekeken. Voor kleine klusjes wordt vaak een vast tarief per vierkante meter afgesproken; voor grotere klussen, waarbij het lastiger is om in te schatten hoe lang een schilder bezig is, wordt met een uurtarief gewerkt.

Ben je op zoek naar de meest goedkope binnenschilder, dan zijn er twee belangrijke zaken om te onthouden. Allereerst is het goed om te weten dat een lokale schilder altijd goedkoper is dan een schilder die van veraf moet komen. De voorrij- en transportkosten zijn dan een stuk lager. Dat scheelt vooral bij grote klussen veel geld. Bij Kwaliteitsschilders Nederland heb je altijd een schilder bij jou in de buurt – dat voordeel pak je dus mee.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar het seizoen waarin je schilderwerk uit laat voeren. Veel schilders rekenen in de winter een veel lager tarief dan in de zomer, omdat er dan buiten niet gewerkt kan worden. Deze zogenaamde ‘winterschilders’ zijn dan ook erg aantrekkelijk. Heb je een klus die kan wachten tot het winterseizoen, dan is dat sterk aan te raden.

De voordelen van Kwaliteitschilders Nederland

Ben je van plan een binnenschilder in te huren, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de prijzen? Dan ben je bij Kwaliteitschilders Nederland aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van meer dan 80 gekwalificeerde schilders, die klaar staan om jou te voorzien van informatie en te helpen met het vinden van de juiste schilder voor de klus.

De schilders die zijn aangesloten bij ons netwerk, zijn met zorg uitgekozen. Onze schilders hebben veel ervaring, en krijgen trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Ook delen we informatie over de beste materialen en verf van het moment, zodat we onze klanten steeds een goed resultaat kunnen bieden.

Omdat wij landelijke dekking hebben, kunnen we altijd een schilder vinden die in jouw buurt woont. Zo hoef je niet zelf een schilder te selecteren, wat een behoorlijk tijdrovende klus kan zijn. Dankzij ons netwerk kun je makkelijk vergelijken, en weet je goed waar je aan toe bent. Ook voorkom je hoge voorrijkosten, want er komt een plaatselijke schilder bij je thuis werken.

©2020 Kwaliteitschilders-Nederland | Schilders

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?